Stamets Stack

Microdosering van psychoactieve paddenstoelen is de laatste tijd populairder geworden, dankzij het brede scala aan potentieel gunstige effecten op de gezondheid. De persoon die in het middelpunt van deze ontwikkeling staat is Paul Stamets, een deskundige die aanbeveelt psychoactieve paddenstoelen te "stapelen" met andere substanties om hun potentieel te maximaliseren. Maar wie is Paul Stamets en wat houdt zo’n stapeling in? Hoe wordt het gedaan? Lees verder en ontdek het!

Wie is Paul Stamets?

De alom gerespecteerde en geprezen mycoloog Paul Stamets is ondernemer op het gebied van psychoactieve paddenstoelen. In 1980 richtte Stamets het bedrijf Fungi Perfecti op om de brug te slaan tussen mensen en paddenstoelen. De organisatie houdt zich bezig met baanbrekend mycologisch onderzoek en innovatieve mycologische oplossingen. Paul Stamets heeft zes boeken geschreven over psychoactieve paddenstoelen en het onderzoeksteam van Fungi Perfecti voert talloze onderzoeken uit naar de effecten van psychoactieve paddenstoelen. 

In an interview with Joe Rogan, Stamets described the basis for his mycology work. He states that 650 million years ago, humans separated from Fungi. He continues, explaining that primates share more common ancestry with fungi than any other kingdom. Like humans, fungi take in oxygen and produce carbon dioxide. Our best anti-biotics, like Penicillin, come from fungi because humans and fungi are susceptible to the same bacteria. Stamets hopes to find a way to interface with mushrooms in order to develop rapid responses to catastrophe, just as fungi have done for over a billion years. “We need to engage our fungal allies,” says Stamets. 

Stamets gelooft dat de mensheid betrokken is bij de zesde massa-extinctie op aarde en dat microdosering de mensheid kan helpen om de volgende kwantumsprong in bewustzijn te maken. Hij noemt het proces van evolutie van de hersenen door gebruik van psychoactieve paddenstoelen epigenetische neurogenese.

Wat is de ‘Paul Stamets Stack’?

Stamets adviseert een stapelingsmethode om psychoactieve paddenstoelen te microdoseren. De "Stamets Stack Formula" bestaat uit 0,5-1 gram psychoactieve paddenstoelen, 5-20 gram Lion's Mane-paddenstoel, en 100-200 milligram niacine (vitamine B3). Traditioneel wordt er om de 3 tot 4 dagen een dosis psychoactieve paddenstoelen ingenomen, maar Stamets stelt dat ieder persoon anders is en dat andere doseringsschema's en hoeveelheden beter werken voor sommige mensen. 

De psychoactieve paddenstoelen in Stamets' Stack Formula bevatten dezelfde hoeveelheid actieve ingrediënten die aanwezig waren in de psychoactieve paddenstoelen die in de jaren zestig werden gebruikt om mensen te behandelen voor aandoeningen zoals angststoornissen en posttraumatische stressstoornissen (PTSD). Elke capsule Lion's Mane bevat een halve gram gedroogde vruchtlichamen en mycelium, die bij consumptie worden omgezet in actief werkzame ingrediënten. In combinatie met niacine, creëren de drie elementen volgens Stamets een katalytisch en synergetisch effect, dat de hersenen helpt te herstellen en het bewustzijn uit te breiden. 

Synergie door Stapelen – Hoe de Componenten Samenwerken

De Stamets Stack in een nootropisch PSI-Vitaminecomplex ontworpen voor epigenetische neurogenese; verhoogde creativiteit, cognitie en welzijn. Lion's Mane en psychoactieve paddenstoelen hebben een complementaire relatie met elkaar en creëren wat Stamets het ultieme elixer noemt. De combinatie van de twee creëert, volgens Stamets, een dubbele capaciteit voor de productie van nieuwe neuronen en zenuwbanen, evenals voor het herstellen van aanwezige neurologische schade.

 

Niacine stimuleert de verspreiding door het lichaam van de microdosis. Omdat niacine werkt als een spoelmiddel en zich gedraagt als een neurotransmitter, helpt het de psychoactieve paddenstoelmoleculen te verspreiden over het oppervlakte van de bloed-hersenbarrière. Stamets stelt voor dat de combinatie van substanties kan worden opgenomen in andere behandelingen die unieke oplossingen bieden voor medisch significante verbeteringen in gezondheid, cognitie, behendigheid en de ecologie van het bewustzijn. 

Stamets Stack - Nabeschouwing

Stamets en Fungi Perfecti blijven samenwerken, leren en onderzoek doen naar microdosering samen met de wereldwijde gemeenschap. Het is Stamets' missie om beleid, technologieën en holistische oplossingen te gebruiken in het belang van de systemen die noodzakelijk zijn voor al het leven. Hij gelooft dat paddenstoelen effectieve, praktische oplossingen bieden die onmiddellijk in de praktijk kunnen worden gebracht. Stamets gelooft in zowel de individuele als de collectieve kracht van behandeling met psychoactieve paddenstoelen.